CLUB
Kullanıcı :
Şifre :
Üye Ol | Şifremi Unuttum
    KÖŞE YAZILARI  
CEZAYİR ÇIKMAZI'NDAN FRANSIZ SOKAĞI'NA...


ocukluğumda Firüzağa'dan Galatasaray'a en kısa yoldan çıkmak için kullandığım sokak bambaşka bir hal aldı artık. Son beş-altı yıldır kullanamaz olmuştum kestirme yolumu, Cezayir sokağını Çukurcuma'ya bağlayan arsaya yeni bina yapıldıktan sonra. Geçen yaz kulağıma gelen değişiklik haberlerinin ardından ancak geçen günlerde uğrayabildim Cezayir Çıkmazı'na. Nisan ayında biteceğini bildiğim sokakta inanılmaz bir değişiklikle karşılaştım. Pencereleri çiçeklerle süslenmiş binalar rengarenk cıvıl. Sokak baştan aşağı yenilenmiş. Restorasyonu devam eden birkaç binada hummalı bir faaliyet sürmekte.



 Cezayir Çıkmazı (Fransız Sokağı)

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 30 MAYIS 2004
eyoğlu'nda Galatasaray Lisesi'nin arka tarafında kalan Cezayir Sokağı ve onu kesen Cezayir Çıkmazı, Afitaş Yapım Şirketi sahibi Mehmet Taşdiken ve Kültür Üniversitesi'nin öncülüğünde, Beyoğlu, İstanbul Büyükşehir ve Paris belediyelerinin desteği ile Fransız Sokağı olarak düzenlenmekte. Amaç, Kanuni zamanında Fransızlara tahsis edilen Pera bölgesini eski ambiyansına kavuşturmak.


 Cezayir Çıkmazı (Fransız Sokağı)

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 30 MAYIS 2004
okaktaki binaların çoğu satın alınmış. Satmayanlar ise evlerinde yaşamaya devam ediyorlar. Binalar ve sokak neredeyse baştan aşağıya yenilenmiş. Sokakta 8 kafe, 2 restoran, 2 garden kafe, 3 roof bar, 2 şarap evi, 1 krepçi, 1 pastane, 1 dondurmacı, 1 çikolatacı, 1 ekmekçi, 1 şarküteri, 1 çiçekçi, 1 tobacco dükkânı, 1 gazete, dergi, CD dükkânı, 1 butik, 2 aksesuar dükkânı, 2 kozmetik ve kuaför, 2 resim galerisi, 1 konferans, müzayede salonu, 1 Gastronomi Kültür Okulu, 2 butik otel, 1 çocuk bahçesi, 2 piyano caz bar, 1 turizm acentesi, 1 peynirci ve 1 sinema olacak. Açılacak dükkanlardan birini kiralamak istiyorsanız Personel kıyafetinden tutunda müzik seçiminize kadar herşeyiniz Fransız tarzında olmak zorunda. Ayrıca dükkanın ismini Fransız büyüklerinin isimlerinden birisi olarak tercih etmek zorundasınız. Yani bu sokakta ne olacaksa Fransız tarzında olacak.


 Cezayir Çıkmazı (Fransız Sokağı)

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 30 MAYIS 2004
okakta;

- Her hafta temalı antika sergileri,
- Haftada bir gün ikinci el açık Fransız pazarı,
- Her yıl periyodik olarak belgesel senaryo yarışması,
- Açık alanda konser, defile ve müzayedeler,
- Seramik, heykel, resim, müzik ve lobi kurslarını kapsayan sokak etkinlikleri düzenlenecek.




© 2000-2006 Tatildeyim.com & Gökhan Önal. Tüm Hakları saklıdır.
En iyi görüntü için 1024x768 çözünürlüğünü ve Explorer 5+ veya Netscape 6+ tarayıcılarını kullanınız.

YÖRELER | DOĞAL ALANLAR ve MESİRE YERLERİ | CAMİİLER ve TÜRBELER | MANASTIR ve KİLİSELER | MÜZELER
SARAYLAR, KÖŞKLER VE KASIRLAR | DİĞER TARİHİ YAPILAR | GEZİ FOTOĞRAFLARI | KARTPOSTAL