CLUB
Kullanıcı :
Şifre :
Üye Ol | Şifremi Unuttum
    GEZİ YÖRELERİ - ETKİNLİKLER  
Tarım Festivali
06 Ağustos - 12 Ağustos

 Babaeski 1.Tarım Festivali Ödül Töreni

Fotoğraf: Mimar Mucit Öztabak Arşivi
971 yılında o günün Belediye Başkanı Gündüz Onat'ın girişimleri ile belediyenin önderliğinde ilçede bulunan; Tarım ve Eğitim Kuruluşları, dernek, oda, basın organları, sanayisi ve esnaf temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen çalışmalar sonunda; belediyenin himayesinde "Karpuz Festivali" adı altında yapılması kararlaştırılan organizasyon aralıksız yapıla gelmektedir. Sonraki yıllarda "Tarım Festivali" adını alan ve doğrudan belediyenin idaresine geçen organizasyonun gerçekleşmesinde tarım ve eğitim kuruluşlarının işbirliği süregeldi.

İlçede; tarım modernizasyonunun, spor, sanat ve kültürün gelişmesine, yaşatılmasını, ticarî hareketin artarak ekonomik yapının güçlenmesini ana amaçlar olarak kabullenen FESTİVAL, programında yer alan; Tarım Teşvik Yarışmaları, ilk yıllarda yapılan yağlı pehlivan güreşleri, at yarışları, köy kızlarına yönelik Tarım Güzeli ve Festival Güzeli Seçimleri, günümüzde yoğun ilgi gören halı saha ve çim saha futbol turnuvaları, tarım konusunda düzenlemekte olan paneller, güncel konulardaki konferanslar, teknolojik gelişmenin ürünü gösteriler, gençlere ve çocuklara yönelik düzenlemeler ile yerli yabancı ekiplerin yer aldığı folklor etkinlikleri, popüler ses, saz ve gösteri sanatçılarının zenginleştirdiği şenliklerle bu güne değin bu amaçlarını gerçekleştirdi.

 Babaeski 5.Tarım Festivali

Fotoğraf: Mimar Mucit Öztabak Arşivi
estival sayesinde, ilçeden Avrupa'ya ilk kez karpuz ihracı yapıldı ve iç piyasa tarım ürünleri konusunda Babaeski'ye yöneldi. Kültür değerlerimiz yaşatılır, halkın spor ve sanat özlemi giderilirken gerek üretici kesim, gerekse ticarî uğraşta bulunanlar önemli kazanımlar elde etti.

Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "temizlik kampanyası" kentin daha temiz görünüm kazanmasına katkıda bulundu.

Ticaret Bakanlığı'ndan tescil Tarım Sergisi sayesinde üreticiler ile tarım araç-gereç imalat ve satıcıları hem tanıtım hem satış olanağına kavuştu.

Yöre geleneklerine göre masrafları Festival Komitesince karşılanarak her yıl bir çiftin "bazı yıllar iki çift" evlendirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakfı' nın katkılarıyla yapılmakta olan sünnet düğünlerinde ise her yıl dar gelirli ailelere mensup ortalama 50 çocuk sünnet olmaktadır.

ürbüz çocuk yarışması, tiyatro ve kukla gösterileri, şakı ve güzellik yarışmaları gibi etkinlikler çocuklarımızın-gençlerimizin sosyalleşmesini sağlamakta, kültürel ve sanatsal konularda bilgilenmelerine katkıda bulunmaktadır. Avcılar ve atıcılar derneklerinin işbirliği ile her yıl düzenlemekte olan trap atışları, av sporuna olan ilgiyi yoğunlaştırmakta ve bu sporun daha bilinçli, daha çağdaş metotlarla yapılmasını sağlamaktadır.


Kaynaklar:
  • BABAESKİ YEREL YAKIN TARİH, Mimar Mucit Öztabak (Yazardan alınan özel izinle kitaptaki yazılar aynen kullanılmıştır.), 2002
  • BABAESKİ VE BELEDİYESİ 25.YIL, sayfa: 5-14, Belediye Yayını, 1996


© 2000-2006 Tatildeyim.com & Gökhan Önal. Tüm Hakları saklıdır.
En iyi görüntü için 1024x768 çözünürlüğünü ve Explorer 5+ veya Netscape 6+ tarayıcılarını kullanınız.

YÖRELER | DOĞAL ALANLAR ve MESİRE YERLERİ | CAMİİLER ve TÜRBELER | MANASTIR ve KİLİSELER | MÜZELER
SARAYLAR, KÖŞKLER VE KASIRLAR | DİĞER TARİHİ YAPILAR | GEZİ FOTOĞRAFLARI | KARTPOSTAL